Έναρξη event: 09/04/2022
Λήξη event: 09/04/2022
Ώρα: 17:00-20:30

Μοιραστείτε το

Από την Απόγνωση στην Ανάσταση

Από - Ελίνα Ζαμπούνη

Βιωματικό Εργαστήρι Αυτο-θεραπείας και Αυτο-ρύθμισης.

Περιγραφή:

-Ανεξέλεγκτο άγχος, ένταση και θυμός,

-Θλίψη, θρήνος, απώλεια.

-Διαρκής φόβος για υπαρκτές ή ανύπαρκτες αιτίες.

-Κρίσεις πανικού.

-Εξάντληση.

-Κατάθλιψη και έλλειψη νοήματος για τη ζωή.

-Ακατανίκητοι εθισμοί.

-Προβλήματα στη σχέση μου.

-Έλλειψη επικοινωνίας με το παιδί μου.

-Αδιέξοδο.

Ακόμη και αν λαμβάνω βοήθεια και καθοδήγηση από “ειδικούς”, για οτιδήποτε από τα παραπάνω, η μια ώρα τη βδομάδα δεν αρκεί για να επανέλθω σε μια ισορροπία, για να διατηρήσω τις δυνάμεις μου και να ανταπεξέλθω τον υπόλοιπο καιρό στη καθημερινότητα μου. Πόσo μάλλον όταν δεν έχω την οικονομική δυνατότητα, το χρόνο ή τον τρόπο να έχω πρόσβαση σε έναν τέτοιο “ειδικό”. Νιώθω ότι δεν υπάρχει κανείς να μου προσφέρει μια λύση. Είμαι πλέον σε απόγνωση! – Κι αν σου έλεγα ότι ο πλέον “ειδικός” για να σου προσφέρει τη λύση είσαι εσύ, πως θα σου φαινόταν;

– Μόνο εγώ;

– Μόνο εσύ, αλλά όχι μόνος/η σου.

Θα χρειαστείς:

  • αρκετή από αυτή την απόγνωση (που θα σε κινητοποιήσει ώστε να κάνεις ότι χρειάζεται για να βγεις από το αδιέξοδο),
  • διαρκή πίστη (σε κάτι πάνω, μέσα, έξω, άλλο τελοσπάντων από εσένα, από το οποίο θα αντλείς έμπνευση, δύναμη και την επιβεβαίωση ότι όλα μπορούν να αλλάξουν αρκεί να το θέλεις πολύ)
  • απόλυτη δέσμευση (ότι θα ακολουθείς τα όποια βήματα και εργαλεία επιλέξεις εσύ, για να υπάρξεις επιτέλους σε μια ειρήνη και γαλήνη με τον εαυτό σου και τους άλλους)
  • μπόλικη πειθαρχία (για να εξασκείς αυτά τα εργαλεία αδιάλειπτα και να εργάζεσαι πάνω σε αυτά με συνέπεια και συνέχεια)

Και, τέλος, απαραιτήτως θα χρειαστείς ένα ανθρώπινο πλέγμα, μια κοινότητα για να σε στηρίζει, να σε εμπνέει και να σε ενθαρρύνει σε αυτό το υπέροχο μονοπάτι της αυτοθεραπείας και της αυτορύθμισης που θα ξεκινήσεις!

Και πώς θα συμβούν όλα αυτά; Έλα το Σάββατο στις 9 Απρίλη στις 17.00μμ στον πολυχώρο Alma Mater για να τα μάθεις και να τα βιώσεις από κοντά.

Τι να έχω μαζί μου:

– αν χρειάζομαι κάποιο ρόφημα ή/και νερό, σε κλειστό παγούρι/θερμός

– τετράδιο/σημειωματάριο και μολύβι/στυλό

– στρωματάκι γιόγκα και αν το έχω ανάγκη κουβερτούλα ή\και μαξιλαράκι

Ποιά είναι η Ελίνα Ζαμπούνη;

Η Ελίνα Ζαμπούνη είναι μητέρα δύο παιδιών και ολιστική σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης. Εδώ και δώδεκα χρόνια ξεκίνησε ένας κύκλος στη δική της προσωπική ανάπτυξη και κατ’ επέκταση στην επαγγελματική της πορεία, που φτάνει σήμερα να περιλαμβάνει την υποστήριξη, ενδυνάμωση και καθοδήγηση γυναικών, αντρών, ζευγαριών και οικογενειών στη θεραπεία και την ανάπτυξη τους, σε όλες τις περιόδους της ζωής τους. Είναι κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας, ενώ παρακολουθεί διαρκώς σεμινάρια, εργαστήρια και εκπαιδεύσεις γύρω από την ολιστική και σωματική θεραπεία με κύριο αντικείμενο την θεραπεία του τραύματος σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και την ενδυνάμωση, την υποστήριξη και την εξειδικευμένη θεραπεία των γυναικών. Τα τελευταία έξι χρόνια εκπαιδεύεται και εξασκεί τα εργαλεία της Ήπιας Βιο-Ενεργειακής, της Εύας Ράιχ, αλλά και άλλα σωματικά και ενεργειακά εργαλεία (breathwork, somatic experiencing κλπ) σχετικά με τη θεραπεία του τραύματος, εξ αιτίας του οποίου τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες βιώνουν κάθε είδους σωματικές ή/και ψυχικές δυσκολίες στη ζωή τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ