Έναρξη event: 29/03/2024
Λήξη event: 31/03/2024
Ώρα: 19:00 - 22:00 (Εγκαίνια: Παρασκευή 29/2 στις 19:00)

Μοιραστείτε το

Έκθεση: “Young Experimentations”

από τον νεαρό καλλιτέχνη Ιβάν-Βαγγέλη Μπίζοβ-Γκιάτο

Ο Ιβάν-Βαγγέλης Μπίζοβ-Γκιάτος μαθητής Δ΄ δημοτικού παρουσιάζει την  έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Young Experimentations», τίτλος που περιγράφει απόλυτα την ανάγκη και την δίψα του νεαρού Βαγγέλη να εξερευνήσει, να πειραματιστεί, να δοκιμάσει, να εκφραστεί και να εκφράσει με πολλούς τρόπους τη δημιουργικότητά του.

Η σχέση του με τη ζωγραφική ξεκινά από πολύ νωρίς! Στα 6 του ζωγραφίζει τα πρώτα «σοβαρά» έργα, κατά τα λεγόμενα της μητέρας του, και είναι πλέον εντατικά συνυφασμένη με την καθημερινότητα του.

Ίσως, ο ερχομός της οικογένειας του από το Κίεβο στην Αθήνα λόγω του πολέμου, να αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα  στη σχέση του με την Τέχνη.

Μέσα στα δύο χρόνια που ζει στην Ελλάδα έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση τον Ιανουάριο του 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γαλαξίας» του Δήμου Ν. Σμύρνης αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις από καταξιωμένους Έλληνες εικαστικούς που πρότειναν να  μαθητεύσει κοντά τους.

Τα υλικά που αγαπά είναι μολύβι, παστέλ, ακρυλικά και ακουαρέλα.

Μοντέλα του στα πορτρέτα, οι αγαπημένοι του!

Προέρχεται από οικογένεια εικαστικών. Ο παππούς του διάσημος ζωγράφος στο Κίεβο, η γιαγιά του, εικονογράφος στο Ισραήλ, ο μπαμπάς του, αρχιτέκτονας, ζωγράφος, εικονογράφος με πλούσια δράση τόσο στην Ουκρανία όσο και σε Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία.

Πέραν της ζωγραφικής, ο νεαρός Βαγγέλης εξερευνά το χώρο της διαφήμισης και του μοντάζ έχοντας ετοιμάσει βίντεο για γνωστή αρωματοποιία.

Την έκθεση “Young Experimentations” του νεαρού Βαγγέλη επιμελείται ο πατέρας του, Nikitas Byzoff και παρουσιάζεται 29 έως 31 Μαρτίου 2024, 19:00 – 22:00 στο χώρο Τέχνης και Πολιτισμού Alma Mater, στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια.

Εγκαίνια: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, στις 19:00

Σας περιμένουμε …

Από - Ιβάν-Βαγγέλη Μπίζοβ-Γκιάτο

Ο Ιβάν-Βαγγέλης Μπίζοβ-Γκιάτος, γεννήθηκε στην Ουκρανία, τα τελευταία 2 χρόνια ζείς στην Αθήνα, μαθητής Δ΄ δημοτικού.

Πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση τον Ιανουάριο του 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γαλαξίας» του Δήμου Ν. Σμύρνης.

Κατάγεται από οικογένεια εικαστικών. Ο παππούς του διάσημος ζωγράφος στο Κίεβο, η γιαγιά του, εικονογράφος στο Ισραήλ, ο μπαμπάς του, αρχιτέκτονας, ζωγράφος, εικονογράφος με πλούσια δράση με πλούσια δράση τόσο στην Ουκρανία όσο και σε Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ