Έναρξη event: 23/09/2023
Λήξη event: 24/09/2023
Ώρα: 19:00 -22:00

Μοιραστείτε το

Έκθεση Ζωγραφικής “Μια βόλτα στις Κυκλάδες”

από την καλλιτέχνιδα Άννα Ντίζου

Πάμε τώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη “Μια βόλτα στις Κυκλάδες” ή στο Αιγαίο ή μια βόλτα απλά στη θάλασσα, αν προτιμάτε…

Μέσα από 15 ακουαρέλες σας προσκαλούμε με νοσταλγική αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξη ματιά και, γιατί όχι, σας προκαλούμε ν’ αντισταθούμε και να κρατήσουμε το καλοκαίρι σαν μια μόνιμη ψυχική κατάσταση, ώστε ν’ αντέξουμε τους «παράλογους και σκληρούς χειμώνες»… Ελάτε, λοιπόν, όχι να το αποχαιρετήσουμε, αλλά να το κρατήσουμε και να το “κλειδώσουμε” στην ψυχή και στο μυαλό μας, να μας θωρακίσει για τα δύσκολα…”Μια βόλτα στις Κυκλάδες” και φέρτε και το “παιδί” μαζί σας, το δικό σας, ίσως ξεχασμένο, “εσωτερικό παιδί”. Ελάτε με τις παιδικές σας καλοκαιρινές αναμνήσεις, το φως το θαλασσινό αγέρι, την αλμύρα, τα βότσαλα, τα κοχύλια, τους αστερίες και τις χάρτινες βαρκούλες!

Σας περιμένουμε…

Η έκθεση “Μια βόλτα στις Κυκλάδες” παρουσιάζεται 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023, 19:00 – 22:00 στο χώρο Τέχνης και Πολιτισμού Alma Mater, στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια.

Από - Άννα Ντίζου

H Άννα Ντίζου γεννήθηκε στον Πειραιά. Μεγάλωσε σ’ ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον αφού και οι δύο γονείς της ήταν ζωγράφοι – κεραμίστες.

Σπούδασε Πιάνο, Ανώτερα Θεωρητικά και Ψυχολογία, δίδαξε ως καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης με την ειδικότητα της Μουσικού ενώ παράλληλα κατείχε και θέσεις ευθύνης στη Μέση Εκπαίδευση.

Τα πρώτα  μαθήματα στη ζωγραφική τα πήρε από τους γονείς της. Αργότερα παρακολούθησε Ελεύθερο Σχέδιο στο εργαστήρι ζωγραφικής του Δήμου Αργυρούπολης με δάσκαλο τον εικαστικό Φαέθωνα Γρυπάρη.

Με τη ζωγραφική ασχολείται ερασιτεχνικά τα τελευταία δέκα χρόνια συμμετέχοντας, ωστόσο, σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 έκανε την πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο «Αμφιπαράλιος – Λόγια του καμβά». Η έκθεση αυτή περιλάμβανε 21 πίνακες και έγινε με αφορμή την παρουσίαση της ποιητικής της συλλογής με τον ομώνυμο τίτλο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ