Έναρξη event: 05/04/2023
Λήξη event: 13/04/2023
Ώρα: 18:00-21:00

Μοιραστείτε το

Έκθεση ζωγραφικής Ουκρανού καλλιτέχνη Nikita Byzoff

Vibrations

«Τα έργα  δημιουργήθηκαν με μια ..ανάσα ή για μια ..ανάσα μέσα στο 2022 ως απόρροια σκέψεων και συναισθημάτων του καλλιτέχνη ενόσω μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία!

Πάνω τους, καλειδοσκοπικά, αποτυπώνεται η εμπειρία και η καλλιτεχνική πορεία του Νικήτα Μπίζοβ.

Τη στιγμή που η αξία της ζωής και το συναίσθημα βρίσκονται σε μέγιστη κρίση, έρχεται η συνειδητοποίηση πως ακόμη και μια μέρα ζωής είναι ευλογία. Κάθε καινούριο λεπτό ζωής και ανάσας είναι μια δωρεά γεμάτη κατανόηση και σκοπιμότητα που ισοπεδώνει την Ύλη.

Κι επειδή το αφηρημένο είναι πάντα απροσδιόριστο, δημιουργεί την ανάγκη αναζήτησης  εσωτερικών ζητημάτων, δίνει χώρο σε προσωπικές ανησυχίες, συσχετισμούς, συνεπαγωγές, συγκινήσεις, συγκρούσεις, εσωτερικές δονήσεις!»

Ο Νικήτας Μπίζοβ (Nikita Byzoff) γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1978 στο Κίεβο της Ουκρανίας. Αρχιτέκτονας, ζωγράφος, εικονογράφος, γραφίστας κ μέλος της Εθνικής Ένωσης καλλιτεχνών Ουκρανίας.

Έχει πραγματοποιήσει 3 προσωπικές εκθέσεις :

  • Gallery NU Art, Κίεβο, Ουκρανία, 2021
  • Μουσείο Ανατολικής & Δυτικής Τέχνης, Οδησσός, Ουκρανία, 2018
  • Bruhl Gallery, Μπρύλ, Γερμανία, 2004

Βαθύτατα επηρεασμένος από το έργο του πατέρα του, Volodymyr Buzov, επίσης διακεκριμένου Ουκρανού ζωγράφου. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο.

Την ημέρα των εγκαινίων θα προβάλλονται βίντεο από εκθέσεις του Ουκρανού Volodymyr Byzov, διακεκριμένου καλλιτέχνη και πατέρα του Νικήτα Μπίζοβ που πραγματοποιήθηκαν στο Κίεβο -εν μέσω πολέμου-  σα μια φωνή διαμαρτυρίας, εξωτερίκευσης του πόνου και του χωρισμού που βίωσε και βιώνει η χώρα μέχρι σήμερα.

Επιμέλεια έκθεσης: Joy Κουμεντάκου, Concept Generator και Joy Artivist

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ