Έναρξη event: 07/10/2023
Λήξη event: 23/12/2023
Ώρα: Σάββατο 10:00 - 11:30

Μοιραστείτε το

Παιδικό Εργαστήριο Ιστορίας του Σύμπαντος, του ερχομού της Ζωής και του Ανθρώπου

από την φιλόλογο και μοντεσσοριανή παιδαγωγό Νατάσα Ποδάρα

Το βιωματικό “Παιδικό εργαστήριο Ιστορίας” εμπνευσμένο από τη μοντεσσοριανή φιλοσοφία, προσεγγίζει την “Κοσμική εκπαίδευση” και τις μεγάλες ιστορίες της ζωής, διαδραματίζοντας με πρωτοποριακό τρόπο την εξέλιξη του σύμπαντος, τον ερχομό της ζωής και την πορεία του ανθρώπου.

Στόχος είναι να ανακαλύψουμε μαζί τη μεγάλη ιστορία της δημιουργίας του σύμπαντος, του ερχομού της ζωής και του ανθρώπου μέσα από μια παραστατική προσέγγιση.

Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και παιχνίδια που προσφέρει το εργαστήρι, τα παιδιά έχουν την ελευθερία να επιλέξουν και να δράσουν αυτόνομα. Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε

Το “Παιδικό Εργαστήριο Ιστορίας” θα είναι διαθέσιμο για τρείς μήνες από τον Οκτωβρίο έως τον Δεκεμβρίο 2023 κάθε Σάββατο πρωί 10:00 – 11:30

… για περισσότερες πληροφορίες στο www.timeforkids.gr και την σελίδα του εργαστηρίου

Από - Νατάσα Ποδάρα

Η ζωή και το έργο της Νατάσας Ποδάρα αποτελούν έναν συνδυασμό γνώσης, πάθους και διαφορετικών πολιτισμών. Γεννημένη στην Αθήνα, αυτή η φιλόλογος και μοντεσσοριανή παιδαγωγός έχει αφιερώσει τη ζωή της στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη του παιδικού ταλέντου.

Οι ακαδημαϊκές ρίζες της βρίσκονται στην Αθήνα, όπου σπούδασε ελληνική φιλολογία. Πέρα από την καθημερινή διδασκαλία, η Νατάσα εξέλιξε τις γνώσεις της με μετεκπαίδευση στη μοντεσσοριανή παιδαγωγική στην Αμερική, ενσωματώνοντας τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας στο παιδαγωγικό της έργο.

Η εμπειρία της διακλαδώθηκε σε διάφορα σημεία του κόσμου. Έχει εργαστεί σε μοντεσσοριανά σχολεία στην Αμερική, το Βερολίνο, την Αθήνα και την Πάρο, καλλιεργώντας την εκπαίδευση σε διάφορα πολιτιστικά πλαίσια. Συνεργάστηκε με παιδιά διαφόρων ηλικιών και δομές, συμπεριλαμβανομένου ενός σχολείου του δάσους, του «Χαμόγελο του Παιδιού», και παιδικών κατασκηνώσεων.

Πέρα από την παιδαγωγική της δράση, η Νατάσα είναι ενεργό μέλος χορωδίας και απολαμβάνει να ενσωματώνει την μουσική και τον χορό στο παιδαγωγικό της έργο. Επιπλέον, τα ταξίδια, η φύση, η τέχνη, το θέατρο και η λογοτεχνία αποτελούν μέρος της καθημερινής της έμπνευσης και προσπαθεί να τα μεταφέρει στον παιδικό κόσμο μέσω της εκπαίδευσης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ