Έναρξη event: 07/10/2023
Λήξη event: 23/12/2023
Ώρα: Σάββατο 11:45 - 13:15

Μοιραστείτε το

Εργαστήριο Τέχνης του Λόγου για Παιδιά

από την φιλόλογο και μοντεσσοριανή παιδαγωγό Νατάσα Ποδάρα

Καλωσορίζουμε τα παιδιά σε ένα εξαιρετικό βιωματικό διαδραστικό εργαστήρι, που αντλεί έμπνευση από την πρωτοποριακή φιλοσοφία της Montessori. Σε αυτό το εργαστήριο, δίνουμε έμφαση στη συνεχή επαφή με τη λογοτεχνία. Κάθε εβδομάδα, ανακαλύπτουμε μια νέα θεματική μέσα από μικρά αυτοτελή βιβλία, προσφέροντας πολλές δυνατότητες δράσης και συμμετοχής.

Σε κάθε εργαστήριο, εξερευνούμε μια νέα θεματική μέσα από μικρά αυτοτελή βιβλία. Τα παιδιά επιλέγουν ελεύθερα το θέμα που τους ενδιαφέρει περισσότερο. Κάθε βιβλίο που επιλέγουμε έχει ως στόχο να αναδυκνύει τις αρχές και τις αξίες μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων, παρέχοντας στα παιδιά την ελευθερία να επιλέγουν βάσει του δικού τους προσωπικού ενδιαφέροντος και φαντασίας.

Στόχος μας να ενεργοποιήσουμε τη φυσική επιθυμία του παιδιού που είναι να μαθαίνει με χαρά!

Το “Εργαστήριο Τέχνης του Λόγου για Παιδιά” θα είναι διαθέσιμο για τρείς μήνες από τον Οκτωβρίο έως τον Δεκεμβρίο 2023 κάθε Σάββατο πρωί 11:45 – 13:15

… για περισσότερες πληροφορίες στο www.timeforkids.gr και στη σελίδα του εργαστηρίου

Από - Νατάσα Ποδάρα

Η ζωή και το έργο της Νατάσας Ποδάρα αποτελούν έναν συνδυασμό γνώσης, πάθους και διαφορετικών πολιτισμών. Γεννημένη στην Αθήνα, αυτή η φιλόλογος και μοντεσσοριανή παιδαγωγός έχει αφιερώσει τη ζωή της στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη του παιδικού ταλέντου.

Οι ακαδημαϊκές ρίζες της βρίσκονται στην Αθήνα, όπου σπούδασε ελληνική φιλολογία. Πέρα από την καθημερινή διδασκαλία, η Νατάσα εξέλιξε τις γνώσεις της με μετεκπαίδευση στη μοντεσσοριανή παιδαγωγική στην Αμερική, ενσωματώνοντας τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας στο παιδαγωγικό της έργο.

Η εμπειρία της διακλαδώθηκε σε διάφορα σημεία του κόσμου. Έχει εργαστεί σε μοντεσσοριανά σχολεία στην Αμερική, το Βερολίνο, την Αθήνα και την Πάρο, καλλιεργώντας την εκπαίδευση σε διάφορα πολιτιστικά πλαίσια. Συνεργάστηκε με παιδιά διαφόρων ηλικιών και δομές, συμπεριλαμβανομένου ενός σχολείου του δάσους, του «Χαμόγελο του Παιδιού», και παιδικών κατασκηνώσεων.

Πέρα από την παιδαγωγική της δράση, η Νατάσα είναι ενεργό μέλος χορωδίας και απολαμβάνει να ενσωματώνει την μουσική και τον χορό στο παιδαγωγικό της έργο. Επιπλέον, τα ταξίδια, η φύση, η τέχνη, το θέατρο και η λογοτεχνία αποτελούν μέρος της καθημερινής της έμπνευσης και προσπαθεί να τα μεταφέρει στον παιδικό κόσμο μέσω της εκπαίδευσης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ