Έναρξη event: 12/05/2023
Λήξη event: 14/05/2023
Ώρα: 19:00-22:00

Μοιραστείτε το

KENO:\ VACUUM

INSPIRED     BY      A     TRUE     STORY

ΚΕΝΟ:\ VACUUM

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ SHORT FILM, ΜΕ ΤΙΤΛΟ: KΕΝΟ:\ VACUUM (2022)

DIGITAL PHOTOS, BASED ON THE SHORT FILM OF THE SAME NAME, ENTITLED: KENΟ:\ VACUUM (2022)

Έφη Χασιώτη  

Ένας άντρας και μια γυναίκα.
Μία γυναίκα εγκλωβισμένη ή μήπως όχι, στη σιωπή της;
Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στον εαυτό του;
Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα;

Ο τίτλος Kενό:\ VACUUM είναι εμπνευσμένος από έναν ορισμό της λέξης: προσεγγίζεται ως «κενό» κάτι, που μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μίας απώλειας ή της εξαφάνισης ενός «πράγματος». Αυτό, πράγμα ή έννοια, μπορεί να είναι η ψυχή και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου που λείπει, αφαιρείται από ένα σύνολο (μία σχέση), ως αποτέλεσμα μιας καταστροφής. Το άτομο τελικά αποσυνδέεται από την πραγματικότητα και μία εσωτερική πάλη ξεκινά, στην προσπάθειά του να ξαναβρεί το προσωπικό του μονοπάτι. Η έκθεση – art performance με τη βοήθεια της κινηματογραφικής αφήγησης (ταινία μικρού μήκους), οπτικοποιεί αυτήν την πάλη.

Effie Chasioti

A man and a woman.
A woman trapped in her silence, or not?
A human trapped in oneself?
What will be the outcome?

The title ΚΕΝΟ:\ VACUUM is inspired by one definition of the word: approached as «emptiness» which can be the result of the loss or disappearance of something. This «something» may be the soul and emotions of a person, missing from a set (a relationship) and could be treated as the result of a catastrophe. This eventually leads the person to finally disconnect from the reality of things and an internal struggle begins, in the attempt of finding the personal path again. The exhibition – art performance with the help of cinematic narration (short film), visualizes this struggle.

Με λένε ‘Εφη και όσοι με αγαπάνε πολύ με φωνάζουν Μια.
Με κέρδισε η διαφήμιση και η επικοινωνία από τα φοιτητικά μου χρόνια. Σπούδασα Integrated Marketing Communications στο Deree και μετέπειτα Στρατηγική Επικοινωνίας στο Leicester University.
Από τη φωτογραφία έχω μνήμες δυνατές με τον πατέρα μου να κάνουμε πειράματα και παιχνίδια. Το πάθος μου με οδήγησε στη σχολή Βακαλό γιατί ήθελα να μάθω ακόμα περισσοτερα. Η εικαστική φωτογραφία με κέρδισε και ένα ταξίδι στην τέχνη άρχισε με εσωτερικα πειράματα και ανησυχίες που προσπαθώ πάντα να εξωτερικεύσω με κάθε τρόπο.Φωτογραφία, σκηνοθεσία, μεικτές τεχνικές και ταινίες είναι ενα συνεχόμενο πειραμα για μένα, όπως έκανα τότε μαζι με τον πατέρα μου.
 Η ταινία KENO:\Vacuum, με την ομώνυμη φωτογραφική σειρά αλλά και την Art-Performance αποτελεί την 1η ολοκληρωμένη δουλειά μου, που ενώνει την φωτογραφία, το film και την performance για να ειπωθεί μια ιστορία που όλοι, θεωρώ, έχουμε βιώσει μέσα μας.
Το KENO:\Vacuum ταξίδεψε το 2022 στο Βερολίνο, στο Λος Αντζελες, στην Αγγλία αλλά και στην Ινδία τραβώντας την προσοχή σε φεστιβαλ ταινιών μικρού μήκους.
Και τώρα που μιλάμε, νέα πράγματα έρχονται που θα θέλω πάλι να τα διηγηθώ…

Από - Έφη Χασιώτη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ