Ημερομηνία event: 12/04/2024
Ώρα: 19:00

Μοιραστείτε το

Παρουσίαση Ποιητικής Συλλογής: “ΣΚΠ”

της Χριστίνας Λιναρδάκη, Εκδόσεις Ενάντια

Οι “πληγές” και οι “ουλές” είναι τα δύο μέρη της ποιητικής συλλογής ΣΚΠ της Χριστίνας Λιναρδάκη αλλά και τα δύο αποτελούν τα στάδια μίας και μοναδικής αλήθειας για πάρα πολλούς ανθρώπους: η κακή ψυχολογία οδηγεί σε βλάβες στο σώμα – κάποτε παροδικές άλλοτε πιο μόνιμες, όπως ένα αυτοάνοσο ή ο καρκίνος.

Στη συλλογή ΣΚΠ (ακρωνύμιο της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας), η Χριστίνα Λιναρδάκη καταγράφει τον προσωπικό της αγώνα με τη νόσο, έναν αγώνα κατά βάση ψυχολογικό, μια και η ίδια ανήκει στους πιο τυχερούς ασθενείς με συμπτώματα που χαρακτηρίζονται ηπιότερα και που, παρόλα αυτά, βαρύνουν την καθημερινότητά της.

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής ΣΚΠ της Χριστίνας Λιναρδάκη πραγματοποιείται την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 19:00 στο χώρο Τέχνης και Πολιτισμού Alma Mater, στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι ποιητές Άννα Γρίβα, Ευσταθία Δήμου και Γιάννης Στίγκας. Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Βάσια Κούρου.

Σας περιμένουμε …

Από - Χριστίνα Λιναρδάκη

Η Χριστίνα Λιναρδάκη είναι απόφοιτος της Σχολής Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη μετάφραση στο University of Manchester Institute of Science and Technology στην Αγγλία. Είναι επίσης κάτοχος MA στην επικοινωνία από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Εργάζεται ως μεταφράστρια από το 1993. Από το 2013 προΐσταται της Υπηρεσίας Έρευνας και Εκδόσεων του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος. Ακόμη, είναι μέλος του Advanced Media Institute με ερευνητικά ενδιαφέροντα που εστιάζονται στη σχέση της λογοτεχνίας με την επικοινωνία και τη σχέση των εφήβων με το διαδίκτυο.

Έχει εκδώσει πέντε βιβλία με μεταφράσεις διηγημάτων και ποίησης και έχει συμμετάσχει με δοκίμιά της σε τρεις συλλογικούς τόμους: για τον Οδυσσέα Ελύτη (Αθήνα: Πηνειός, 2011), για τον Μάκη Αποστολάτο (Αθήνα: Βακχικόν, 2016) και για τον John Berger (London: ZED Publications, 2016). Επίσης, έχει συμμετάσχει με κείμενά της στον συγκεντρωτικό τόμο Ποίηση και αλογία (Πρακτικά 33ου Συμποσίου Ποίησης και παρουσιάσεις ποιητών 34ου Συμποσίου, Αθήνα: Μανδραγόρας, 2016) και στο Θεοδόσης Πυλαρινός (επιμ.), Για τον Αντώνη Φωστιέρη κριτικά κείμενα (Λευκωσία: Αιγαίον, 2017).

Ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού “Ομπρέλα” από τον Ιούνιο του 2009 (από το τεύχος 85) και μέχρι το τελευταίο του τεύχος και δημιουργός του ιστολογίου του περιοδικού omprelamag.blogspot.gr. Επίσης, είναι αρχισυντάκτρια του ιστολογίου για την ποίηση stigmalogou.blogspot.gr. Στο stigmalogou.gr γράφει για παιδικά βιβλία με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο “Νεφέλη Π.”

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ