Έναρξη event: 24/06/2023
Λήξη event: 09/07/2023
Ώρα: 19:00-22:00

Μοιραστείτε το

Έκθεση Αφίσας “12 σοφές φράσεις της Μαρίας Κάλλας”

από την ζωγράφο και συγγραφέα Μαρίνα Πετρή

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση της Μαρίας Κάλλας, το Alma Mater παρουσιάζει, τις εικαστικές συλλεκτικές αφίσες, digital art σε plexiglass, με αποφθέγματα της Μαρίας Κάλλας φιλοτεχνημένες από την Μυκονιάτισσα ζωγράφο και συγγραφέα Μαρίνα Πετρή. Οι αφίσες δημιουργήθηκαν σαν απόρροια του βιογραφικού βιβλίου «Μαρία Κάλλας μια ζωή σαν παραμύθι» των εκδόσεων Μυκόνιο Φως της καλλιτέχνιδας. Τα  δώδεκα συλλεκτικά αριθμημένα  urban posters  φιλοτεχνήθηκαν  το 2023 με αφορμή μια ανάλογη  ιδέα που δημιουργήθηκε στη συγγραφή του βιβλίου όπου αποφεύγοντας να βαρύνει τη ροή του λογοτεχνήματος η Μαρίνα Πετρή, αποτύπωσε τα αποφθέγματα στην φόδρα του βιβλίου.

Τα επίσημα εγκαίνια γίνονται το Σάββατο, 1 Ιουλίου 2023, ώρα 19:00 ενώ η έκθεση θα διαρκέσει από τις 24 Ιουνίου μέχρι και τις 9 Ιουλίου.

Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά  19:00 – 22:00  & Τετάρτη  10:00 – 16:00.

Από την ομάδα του Alma Mater.

Από - Μαρίνα Πετρή

Η  Μαρίνα Πετρή, είναι μια από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές, διεθνής προσωπικότητες της Μύκονου και συμβάλει από 17 χρονών ακάματα στον πολιτισμό. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ (ΒΑ) – Αθήνα, στο Royal College of Art (MA) – Λονδίνο και στην ΕΕΔΕ – Αθήνα Μάρκετινγκ.

Δραστηριοποιείται στην Αθήνα, Μύκονο, Λονδίνο και Βερολίνο. Το έργο της έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Σερβία, Ρωσία, Νέα Υόρκη, Συρία, Ιαπωνία με πάνω από 60 ατομικές εκθέσεις όπως και ομαδικές. Έργα της βρίσκονται σε συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης, Αικατερινούπολης – Ρωσίας, Υπουργείου Πολιτισμού, ΑΣΚΤ, Βορέ, Πιερίδη, Λυμπέρη, Δήμων Μυκόνου, Γιορόν – Ιαπωνίας και άλλων. Φιλοτέχνησε κάρτες της UNESCO. Τιμήθηκε για τα ποιήματά της από τους Γιάννη Ρίτσο, Τάκη Σινόπουλο, Νικηφόρο Βρεττάκο και άλλους, καθώς και για το ανθρωπιστικό της έργο στην διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ