Πειραματισμοί
Έναρξη event: 15/06/2023
Λήξη event: 17/06/2023
Ώρα: 18:00-21:00

Μοιραστείτε το

Πειραματισμοί

Η νεαρή Κατερίνα Γιάνναρου είναι μαθήτρια Γυμνασίου και  αυτοδίδακτη  «ζωγράφος».

Ζωγραφίζει ενστικτωδώς με την εσωτερική παρόρμηση της ηλικίας, την καθαρότητα της ψυχής, τη φρέσκια ματιά της νεότητας.

Το πλήθος των ερεθισμάτων απεικονίζονται στην έκθεση «Πειραματισμοί» της με μια ωριμότητα που ξαφνιάζει ως προς τη θεματολογία και τα χρώματα χωρίς να χρειάζεται να αναλύσει η ίδια πώς ένοιωσε ή τι την κέντρισε να τα δημιουργήσει.

Απλά, πειραματίζεται ζωγραφίζοντας από ανάγκη μη λεκτικής εξωτερίκευσης συναισθημάτων που, ίσως, να μην είναι προσδιορισμένα. Και γιατί, άλλωστε, να είναι;

Πολύπλευρη, ταλαντούχα, χαρούμενη, προσκαλεί με το τέλος της σχολικής χρονιάς τους φίλους της να μοιραστεί μαζί τους όσα οι «Πειραματισμοί» σημαίνουν για αυτήν και να γιορτάσουν το καλοκαίρι που ξεκινά με τρόπο πρωτότυπο και αλλιώτικο!

Ας μην αψηφούμε ότι η Κατερίνα έχει το μικρόβιο της ζωγραφικής μέσα της και γι αυτό  επιλέγει να το επικοινωνήσει άμεσα καταρρίπτοντας στερεότυπα που θέλουν τους ζωγράφους έτοιμους ηλικιακά και άρτιους τεχνικά για να παρουσιάσουν την πρώτη τους δουλειά!

Είναι ευνόητο πως σε αυτή την απόφαση είναι ευθυγραμμισμένη η οικογένεια της που την υποστηρίζει και την ενθαρρύνει να εκθέσει και να αντλήσει πολύτιμες εμπειρίες που θα αποτελέσουν μέρος της καλλιτεχνικής της εξέλιξης.

Για να έχει αυτή η πρωτόλεια εργασία κάποιο εικαστικό όφελος για τη νεαρή Κατερίνα, προσκαλέσαμε φίλους ζωγράφους να δούνε τα έργα της, να συνομιλήσουν μαζί της, να της δώσουν συμβουλές και να αλληλεπιδράσουν γόνιμα στο όνομα της Τέχνης και της δημιουργικότητας.

Η Ομάδα του Alma Mater

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ